hundgodis recept !

Favoritkex
4 dl grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl rågkross
1 ägg
1,2 dl mjölkpulver
100 gr mjukt margarin eller smör
1 - 1,5 dl kokt mald lever (kan rivas på rivjärn eller köras i mixer)
1 - 1,5 dl rivna morötter
Blanda samman alla ingredienser. Knåda till en slät deg. Kavla ut på en bakplåt. Skär rutor av önskad storlek och sära dem något från varandra. Grädda i 45 - 60 minuter i 150 grader. Låt svalna på galler.
hundkex

Vetefria Hundkex
7-8 dl korn- eller rågmjöl
2,5 dl majsmjöl
2,5 dl havregryn
3,5 dl varm buljong
0,5 dl olja
2 ägg
2,5 dl riven ost
Blanda havregryn och olja. Häll över varm buljong och låt blandningen stå i 10 minuter. 
Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta samman till en deg. 
Kavla ut degen centimetertjock på ett mjölat bakbord. Skär ut kex och lägg dem på en bakplåt. 
Grädda i 150 grader i cirka en timme. Stäng av ugnen men låt kexen stå kvar för torkning, gärna över natten.

Godistårta

bakbordSockerkaksbotten bakad utan socker
Smör
Leverpastej
Korv - lökfri
Köttbullar - lökfri
Leverpastej
Smör
Sockerkaksbotten bakad utan socker
Jordnötssmör
Skinska
Ost
Leverpastej
Smör
Sockerkasbotten bakad utan socker
Täckt med baconost

 

Mumsbitar.

7 dl filmjölk

3 dl keso

125 g margarin

3 msk honung

1/2 tsk salt

1-2 liter vetemjöl

grovt vetekli

Sätt på ugnen på 275 grader. Blanda ingredienserna väl. Tillsätt så mycket vetekli att degen blir blank och lättarbetad. Baka ut till ca 1 cm tjocka länger. Skär längderna i 3-5 cm långa bitar. Grädda tills kexen blivit ljusbruna. Torka efteråt i svag värme (ca 100 grader) tills kexen känns lätta (ca 2-3 timmar). Ju längre tid, desto hårdare kex.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0